Druck Kopfbild

Bezoek het Parlement

Bezoekers zijn welkom in het Parlement van de Duitstalige Gemeenschap! Van de identiteit van Duitstalige Belgen tot de werking van het Parlement zal u veel te weten komen over Oost-België.

Een groepsrondleiding duurt ongeveer 60 minuten.

Vergeet niet om uw bezoek vooraf te reserveren!
U kan de bezoekersdienst van het Parlement bellen, zich inschrijven via e-mail ([email protected]) of gebruik maken van onderstaand formulier. Bezoeken vinden plaats van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 en 13:00 uur.

Geïnteresseerden kunnen ook een plenaire zitting bijwonen zonder zich te hoeven inschrijven. Houd de website in de gaten om op de hoogte te blijven van de komende data!

TENTOONSTELLING

De tentoonstelling "Parlementaire democratie en autonomie van de Duitstalige Gemeenschap" behandelt de geschiedenis van onze streek en de werkwijze van het Parlement. Het illustreert het verband tussen de identiteitskenmerken van Duitstalige Belgen en de ontwikkeling van de institutionele autonomie.

Voor particulieren is het bezoek mogelijk zonder registratie. Groepen worden verzocht om hun bezoekdata te reserveren om zich te laten vergezellen.

De tentoonstelling is opgedeeld in verschillende delen:

Het huis van de burger

Door het hele gebouw hangen portretten. De burgers van de Duitstalige Gemeenschap leggen uit wat voor hen belangrijk is.  Het Parlement is en blijft bovenal het huis van de burgers. De leden van het Parlement vertegenwoordigen de burgers en houden rekening met hun meningen en wensen, bespreken en nemen vervolgens beslissingen over de organisatie van het sociale leven.

De identiteit

In de tentoonstellingszaal op het gelijkvloers worden de kenmerken van de Duitstalige Gemeenschap toegelicht. Het gaat hierbij om grenzen, natuur en landschappen, de economie, cultuur en taal. Zij vormen zowel de oorsprong als de rechtvaardiging voor de autonomie. De tentoonstelling is interactief. Bezoekers kunnen zien, aanraken en horen.

Geschiedenis

Het beeld van de Duitstalige Gemeenschap wordt aangevuld met een excursie in het woelige verleden van de streek.

Boek een rondleiding door het Parlement:

Contactgegevens

* verplichte velden

Terug Afdrukken